JSport.roJSport.ro
Jucătorul Panin, după câştigarea unuia dintre cele opt trofee obţinute în Gruia. Foto / cfr1907.ro
Jucătorul Panin, după câştigarea unuia dintre cele opt trofee obţinute în Gruia. Foto / cfr1907.ro

Cristian Panin, unul din cei mai apreciaţi ai CFR-ului în perioada de glorie a formaţiei, în prezent team-manager al echipei, speră ca tripla campioană a României să reuşească să mai câştige cel puţin un titlu în următorii cinci ani.

Fostul fotbalist al “vişiniilor” a acordat un amplu interviu pentru site-ul oficial al echipei, în care vorbeşte despre cucerirea celor 8 trofee de către clubul din Gruia, participarea în grupele Ligii Campionilor şi viitorul formaţiei.

Panin deapănă cele mai plăcute momente petrecute alături de fotbaliştii români şi străini care au evoluat pentru CFR.

“Atmosfera era una extrem de placută, era mult entuziasm, am avut mereu parte la CFR de cele mai bune condiţii. Încet, încet, din 2004, de când am venit aici, s-a format o familie foarte unită care a făcut istorie pentru CFR. Indiferent de nationalitatea jucătorilor, noi, jucătorii romani, am încercat să-i ajutam să se integreze cât mai repede. Ştiam că ne vor ajuta, devenea clar acest lucru. Au fost foarte mulţi jucători de valoare la club care au venit ca necunoscuţi, putem spune, şi au plecat la echipe mari. Asta confirmă ca CFR a fost un mediu foarte bun pentru orice jucător şi a fost o rampă de lansare foarte bună”, a declarat Cristian Panin.

Alături de Culio, de asemenea unul din cei mai iubiţi fotbalişti care au jucat în Gruia. (c) cfr1907.ro
Alături de Culio, de asemenea unul din cei mai iubiţi fotbalişti care au jucat în Gruia. (c) cfr1907.ro

Titlul câştigat pe Ion Moina, cea mai frumoasă amintire

Dacă “prima dragoste nu se uită niciodată”, la fel şi pentru Panin primul titlul cucerit alături de CFR, adjudecat chiar pe terenul eternei rivale “U” Cluj, stadionul Ion Moina- astăzi Cluj Arena, i-a rămas întipărit în minte. Întrebat care este cea mai dragă amintire a sa în tricoul CFR-ului, fostul fotbalist a răspuns:

“(râde, n.red.) Cel mai lung drum pe care l-am făcut vreodată, cel cu duba jandarmeriei, după meciul de pe Moina, din parc, până la stadionul nostru. Atunci, bucuria primului titlu, a fost una de nedescris. Nu ne venea să credem, în toată bucuria noastră, ce am realizat. Întalnirea mai apoi cu fanii la stadionul nostru este un moment memorabil în cariera mea de jucător şi a tuturor celor care erau atunci la echipă. A fost o explozie de bucurie când am ajuns la stadion, toata lumea ne îmbrăţişa, am stat 2-3 ore cu suporterii care au invadat terenul şi deja la boxe se auzea imnul Champions League… Niciunul dintre jucătorii care eram în acea vreme la CFR nu câştigasem vreun trofeu până atunci în carierele noastre. Este o diferenţă ca de la cer la pământ între a te gândi ce înseamnă câştigarea unui trofeu şi a fi efectiv acolo, implicat 100% în tot drumul până la câştigarea lui”, a povestit sportivul.

Încă un titlu în Gruia în următorii ani

Cristian Panin este actualmente team-manager al CFR-ului şi speră că formaţia din Gruia va reuşi să mai câştige cel puţin un titlu de campioană în următorii ani:

“Ne dorim să mergem înainte, să redevenim una din forţele care ajungeau în grupele Champions League şi, chiar mai departe, în primăvara europeană. Până în 2020 eu îmi doresc să fim campioni cel puțin încă o dată şi să fim o prezență constantă în cupele europene”, a declarat Panin, care crede că strategia clubului, de dată mai recentă, de a promova tinerii jucători formaţi în propria pepinieră, trebuie continuată.

Într-un duel cu Anelka, în Liga Campionilor / (c) cfr1907.ro
Într-un duel cu Anelka, în Liga Campionilor / (c) cfr1907.ro

“Firește, se va merge tot pe continuitate, pe promovarea tinerilor la echipa mare – e un lucru foarte important. Băiatul meu, Antonio, care are 7 ani, joacă şi el la echipa de juniori a CFR-ului. Este un lucru foarte bun în ceea ce priveste clubul nostru faptul că promovam jucătorii tineri, îi ajutăm, ţinându-i aproape de echipa mare. Au, astfel, timp să se dezvolte, să fie lânga ei, de ce nu, să aibă fiecare dintre ei un model în viitoarea lor carieră de jucător. În timp au fost jucători care au facut pasul de la juniori la echipa mare şi sperăm ca pe viitor să vină cât mai mulţi din rândul lor la echipa de seniori, pentru că avem grupe cu jucători tineri foarte talentaţi”, a susţinut el.

Nouă ani în Gruia

În vârstă de 37 de ani, Cristian Panin a evoluat pentru CFR Cluj între 2004-2013, punând umărul la cele opt trofee câştigate de clujeni în acest interval, respectiv la cele trei participări în grupele Ligii Campionilor. Panin a bifat şi două selecţii în echipa naţională a României. După retragerea din activitate fotbalistul a rămas în angrenajul clubului şi ocupă în prezent funcţia de team manager.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.