JSport.roJSport.ro

Pronosticul, predicția sau pontul reprezintă unul și același lucru, și anumite o ipoteză privitoarea la rezultatul unui eveniment sportiv.

Cota este un factor de multiplicare pentru un pronostic, care în Europa este exprimă în format zecimal. Coeficientul respectiv se înmulțește cu miza și eventual cu celelalte pronosticuri pentru a genera potențialul câștig al biletului. Cotele pot fi transformate și în probabilități: o cotă de 2.00 este echivalent cu 50% șanse de câștig.

Miza este investiția pe care pariorul o face într-un bilet. În general, miza minimă acceptată la casele de pariuri online este de 50 de bani (0.5 RON), însă există și excepții în acest sens.

Banca sau bankroll este bugetul pe care un jucător îl are strict pentru pariuri, fie că este vorba despre fondurile depuse într-unul sau în mai multe conturi de pariuri online (adică la agenții diferite).

Biletul de pariuri este un tichet (fizic sau digital) pe care sunt trecute evenimentele pe care s-a pariat, pronosticurile, miza și potențialul câștig. Un bilet de pariuri poate avea și un singur pronostic, precum și mai multe selecții.

Câștigul este suma câștigată de pe urma unui pariu, în timp ce profitul poate fi calculat scăzând miza din câștig.

Un pariu single sau bilet single este un pariu individual, care include o singură selecție și o singură cotă, în timp ce bilet combo, bilet acumulator sau bilet multiplu este un bilet de pariuri cu mai multe selecții.

Biletele cu sistem sunt acele bilete care sunt jucate cu mai multe variante, spre exemplu 2/4, 3/5, 4/5 etc. Practic, jucătorul plasează mai multe bilete virtuale într-un singur pariu, putând câștiga o sumă de bani chiar și fără ca toate selecțiile să fie câștigătoare. Totuși, în aceste cazuri, mizele sunt împărțite în funcție de numărul de combinații jucate și implicit, câștigurile sunt mai mici decât în cazul biletelor simple.

Bilete cu bankeri sau bilete cu baze sunt acele bilete cu sistem în care există una sau mai multe selecții marcate ca baze, adică respectivele selecții se vor regăsi pe fiecare combinație de joc, reducând astfel numărul total al combinațiilor și implicit, mărind potențialul câștig.

Cele mai comune tipuri de pariuri la fotbal sunt:

  • 1X2 – Cele mai comune pronosticuri în fotbal sunt cele din categoria 1X2, 1 însemnând victoria gazdelor, X remiză, respectiv 2 victoria oaspeților.
  • Sub/Peste 2.5 goluri – Întrucât media de goluri pe meci în fotbal este de aproximativ 2.5, această linie este cea mai des folosită în industrie și face referire la numărul total de goluri care se marchează într-un meci. Pariul Sub 2.5 goluri este câștigător dacă în meci se marchează cel mult 2 goluri, iar pronosticul Peste 2.5 goluri este câștigător dacă până la ultimul fluieri al arbitrului s-au marcat cel puțin 3 goluri.
  • Șansă dublă – Această piață reprezintă o combinație între două pronosticuri, care devine un pariul individual. Predicția 1X este câștigătoare dacă gazdele înving sau dacă meciul se încheie la egalitate, pontul 12 este câștigător dacă gazdele sau oaspeții înving, iar pariul X2 câștigă atunci când meciul se încheie la egalitate sau oaspeții înving.
  • Gol marcat – Pariul aceste este câștigător atunci când echipa pe care s-a mizat a înscris în meci (nu contează numărul de goluri).
  • Scor Corect – Acesta este unul dintre cele mai clasice tipuri de pariuri, în care jucătorul trebuie să indice scorul final al partidei. Pentru că șansele de reușită sunt mai mici decât în cazul celorlalte tipuri de pariuri prezentate, și cotele sunt ceva mai mari.

Dacă vrei să pariezi online, mai mult ca sigur vei fii atras de ofertele promoționale ale pariurilor online. Există zeci sau chiar sute de tipuri de bonusuri și promoții la pariuri online, însă în general, ofertele de bun venit sunt de aceste tipuri:

  • Pariu gratuit – Plasezi un pariu din banii casei, iar dacă acesta este câștigător, tu vei păstra doar profitul, nu și miza.
  • Bonus – Clasicul bonus la deschiderea contului sau la realimentare presupune majorarea fondurilor disponibile în funcție de suma depusă; un bonus de 100% până la 200 RON îți va aduce 200 RON suplimentar în momentul în care efectuezi o primă depunere de 200 RON. Practic, joci cu 400 RON, însă acei 200 RON primiți ca bonus vor putea fi retrași numai după ce rulezi banca de un număr de ori, în funcție de cerințele setate de operator.
  • Pariu fără risc – Aici va trebui tu să plasezi un pariu din banii tăi, însă dacă acesta este necâștigător, operatorul îți va rambursa miza sub formă de bonus, pariu gratuit sau cash.
  • Cote mărite – Jucătorii noi primesc ocazia de a paria o sumă de bani pentru predicțiile de la un meci, de regulă pe linia 1X2, în care vor primi cote exagerat de mari, iar în cazul în care pariul este câștigător, fondurile extra câștigate pe lângă cotele de bază vor fi considerate câștiguri bonus ce trebuie rulate.
  • Full Bet – Este un tip de pariu asemănător cu un pariu gratuit, în sensul că jucătorul pariază fonduri primite de la operator, deci nu joacă banii săi, iar dacă biletul este câștigător păstrează atât profitul, cât și miza respectivă.

Există multe alte bonusuri și oferte promoționale, însă dacă înțelegi bazele și citești de fiecare dată termenii și condițiile aferent promoției vei putea înțelege toate promoțiile pe care le vei descoperi. Dacă ceva îți este neclar, nu ezita să iei legătura cu operatorul prin live chat, mail sau telefon pentru a cere clarificarea anumitor aspecte. Te rugăm să pariezi responsabil, fără să mizezi banii pe care nu ți-i permiți să-i pierzi. Spor la joc!

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.