JSport.roJSport.ro

Monica NiculescuRomânca Monica Niculescu a vorbit într-un interviu acordat unei publicaţii italiene, în contextul turneului recent încheiat la Roma, despre meciurile din Fed Cup şi atmosfera senzaţională de la confruntările României cu Cehia şi Germania, de la Cluj.

Niculescu, numărul 35 în circuitul mondial de tenis feminin, a părăsit turneul de la Roma în primul tur, fiind învinsă de Mariana Duque-Marino, dar publicaţia Spaziotennis.com a ţinut să intervieveze pe sportiva româncă, pornind de la stilul său particular de a juca. Meciurile din Fed Cup de la Cluj, unde “tricolorele” au dat piept cu Cehia şi Germania s-a numărat între subiectele abordate.

În meciul România-Cehia, pierdut de tricolore cu 2-3, Niculescu reuşea o victorie surprinzătoare în faţa Petrei Kvitova, fiind puternic susţinută de către public, iar la final sportiva a căzut pur şi simplu în genunchi, emoţionată şi recunoscătoare pentru sprijinul audienţei.

În jocul cu Germania, numărul 35 WTA a avut oportunitatea de a evolua în a doua zi de simplu, cu Andrea Petkovic, însă deşi a luat primul set cu 6-0 şi a avut 2 mingi de meci în setul 2, a trebuit să se declare învinsă, Germania tranşând astfel confruntarea.

Întrebată de publicaţia amintită cum s-a simţit jucând pe teren propriu, la Cluj, în Fed Cup, Niculescu a răspuns:

“A fost spectaculos, am trăit emoții foarte frumoase. Este adevărat, am pierdut meciul (cu Petkovic, n.red.), dar m-am simtit foarte bine, am reuşit un 6-0 cu Petkovic, iar publicul a fost excepţional. În luna februarie am bătut-o pe Petra Kvitova și apoi am jucat bine cu Pliskova. Îmi place să joc cu atât de mulți oameni, iar dacă ar fi după mine aş juca Fed Cup întotdeauna la Cluj, pentru că oamenii sunt minunaţi, foarte amabili și te susțin până la final. Cu toate că am pierdut două mingi de meci, oamenii m-au tratat foarte bine și m-au susţinut până la final. Sunt emoții frumoase. Se vede că le place tenisul şi jocul meu pentru că este unic la urma urmei, cu mingi scurte, slice-urile … ai putea vedea că au fost încântaţi şi ei”, a declarat Niculescu pentru Spaziotennis.com

Românca a mărturisit că s-a simţit extenuată după jocurile din Fed Cup, asta şi pentru că stilul său implică mult consum fizic.

“În februarie am fost obosită fizic şi psihic, am întâlnit două jucătoare puternice, Kvitova şi Pliskova, în timp ce în aprilie am jucat doar cu Petkovic dar am obosit mental, pentru că am pierdut având două mingi de meci şi m-am gândit că dacă aş fi câştigat nu am mai fi pierdut poate cu Germania. Dar în general acest gen de partide mă obosesc, pentru că stilul meu presupune multă alergare. Chiar şi atunci când am luat setul cu 6-0 am fugit foarte mult, returnând mingi în teren. Nu dau lovituri câştigătoare, aşi sau lovituri puternice decisive, în stilul Serenei Williams, motiv pentru care alerg mult în fiecare meci”, a menţionat ea.

“Sunt sigur că vom juca o finală!”

Jucătoarea de tenis a vorbit de interesul în creştere al românilor pentru tenis, mai ales de când Simona Halep a intrat în Top-ul 5 mondial:

“Ne cunosc mult mai mulţi şi ne recunosc inclusiv pe stradă. În primul rând pe Simona, dar ni se întâmplă şi Irinei Begu, Soranei, dar şi mie. Avem mai multe fete în Top 100 ceea ce e bine pentru suporterii noştri şi pentru Fed Cup. De data asta nu a mers bine, dar sunt sigură că vom ajunge să jucăm o finală”, a declarat ea.

Niculescu a mai arătat că preferă ca suprafaţă de joc cimentul, iubeşte turneele din Asia, în special în China – unde publicul i-a compus un cântec şi că a preferat să colaboreze de 11 ani cu acelaşi antrenor, Călin Stelian Ciorbagiu, deoarece a sprijinit-o enorm în evoluaţia sa.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.