JSport.roJSport.ro

IMG_7851Următorul meci al echipei naţionale de Fed Cup a României va fi la începutul lunii februarie 2017, în primul tur al Grupei a II-a Mondiale.

Tragerea la sorţi pentru această fază a competiţiei va avea loc în 20 iunie, la Zagreb, România prinzând ultimul loc disponibil al capilor de serie. Rusia, Italia şi Australia, echipele care au pierdut, la fel ca şi „tricolorele”, meciurile din barajul pentru Grupa Mondială sunt mai bine clasate în ierarhia Fed Cup şi au prins primele trei poziţii ale capilor de serie, în timp ce România, care a căzut pe locul 12, este a patra favorită.

Adversarul Simonei Halep şi al colegelor sale se va alege dintre Belgia, Slovacia, Ucraina şi selecţionata China-Taipei (Taipeiul Chinez), echipă care reprezintă Taiwanul, dar care joacă sub acest nume în Fed Cup. Având-o pe Ya-Hsuan Lee drept principala forţă, jucătoare clasată acum pe locul 190 WTA, Taipeiul Chinez a câştigat cu 4-1 în play-off-ul Grupei a II-a Mondiale tocmai în Polonia şi a ajuns în această fază a competiţiei pentru prima oară în istorie.

Cel mai probabil, dacă vom fi din nou organizatori, Clujul va urma să găzduiască şi meciul din primul tur al Grupei a II-a Mondiale, ce va avea loc la începutul lunii februarie 2017.

„Suntem încă în primele 16 echipe, iar anul viitor va mai fi un baraj pe care suntem obligate să-l câştigăm pentru că avem valoare de Grupa Mondială”, a spus Alina Tecşor, căpitanul nejucător al României gândindu-se deja la barajul la care România va ajunge dacă va trece de primul tur.

Totul se poate schimba, însă, dacă oficialii Fed Cup vor decide, într-un final, ca prima grupă valorică să fie formată din 16 echipe, doar aşa “tricolorele” putând juca şi anul următor în cel mai important eşalon al tenisului feminin la nivel de echipă naţională.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.