JSport.roJSport.ro

IMG_8795_1024x683Angelique Kerber, numărul 3 mondial la tenis feminin, a învins-o categoric şi pe Simona Halep, duminică, în doar 1 oră şi 7 minute, după ce cu o zi înainte trecuse destul de lejer şi de Irina Begu, cu 6-3, 6-2, în meciul de Fed Cup România – Germania.

Kerber a jucat agresiv şi nu i-a dat nicio şansă Simonei, învingând-o în două seturi identice ca scor, 6-2, 6-2. Deşi a oferit retururi în stilul caracteristic, returnând atunci când mingile păreau ca şi jucate, Kerber nu s-a lăsat mai prejos şi a trimis înapoi “trasoarele” româncei, adeseori decisiv.

“Cred că şi eu am jucat mai slab, dar şi ea a făcut un joc bun, i-au ieşit multe. Am avut puţine ore de odihnă, a fost un avantaj pentru ea. Kerber a jucat şi ieri primul meci, unul destul de scurt, la fel ca azi. Eu am jucat ieri în a doua partidă, una mai lungă. Am fost puţin obosită, şi-a spus şi asta cuvântul, piciorul mi-a dat dureri. Cred că am dat prea mult ritm, am lovit prea puternic unele mingi, dar când am încercat să mixez returna din nou foarte bine”, a declarat Simona Halep, la conferinţa de presă de după meci.

“A contat destul de mult că nu am încheiat meciul cu Petkovic în două seturi, oboseala şi-a spus cuvântul. Pentru că nu am putut să închei nu a fost doar vina mea, ea a jucat un tenis bun, a fost foarte motivată, iar ce a făcut pe teren de admirat”, a declarat Halep.

Românca este încrezătoare că dacă meciul România – Germania se va decide la dublu tricolorele au oi şansă mare de a se impune.

Kerber: Mi-am făcut jocul

Angelique Kerber a declarat că a fost conştientă de dificultatea de a juca în faţa Simonei Halep, dar s-a concentrat pe propriul joc şi a încercat să fie agresivă din nou.

“Întotdeauna e greu de jucat cu ea, îți dă toate mingile înapoi. Știam că trebhuie să fiu agresivă, să îmi fac jocul şi asta a fost cheia”, a declarat Kerber, după cele două victorii pe care le-a legat la Cluj, în faţa Irinei Begu şi a Simonei Halep. “Cred că azi am jucat foarte bine, m-am concentrat pe jocul meu, pe care mi l-am pus în valoare”, a adăugat Kerber.

Încântate de atmosferă

Atât Halep cât şi Kerber s-au declarat încântate de atmosfera de la Cluj. “Şi data trecută, cu Cehia şi aucm ne-am simţit foarte bine, publicul este minunat. E o încântare să joc de fiecare dată în Fed Cup, pentru că o faci pentru ţara ta”, a punctat românca.

Publicul a scandat adeseori numele Simonei, încercând să pună presiune pe adversară, ceea ce nu a intimidat-o pe numrăul 3 din lume.

“Ştiam la ce să mă aştept după meciul de ieri cu Begu. Cred că publicul a fost onest şi a făcut o atmosferă deosebită”, a punctat nemţoaica.

La ora transmiterii acestei ştiri Monica Niculescu o întâlneşte pe Andrea Petkovic în meciul 4 al confruntării.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.