JSport.roJSport.ro

IMG_5560_1200x800Cu o săptămână înainte ca Simona Halep şi colegele sale din echipa de Fed Cup a României să-şi desfăşoare primele antrenamente la Cluj, în perspectiva meciului cu Germania, zgura specială pe care se va disputa această partidă a început să fie turnată în Sala Polivalentă.

Muncitorii vor avea de amenajat trei straturi din această suprafaţă specială, adusă de către o firmă din Polonia, munca fiind mult mai dificilă decât la precedentul meci de la Cluj, cu Cehia, disputat pe “hard”. Pentru început, peste folia pusă pentru a proteja şapa de beton a sălii clujene, a început să fie turnat, luni, primul strat de zgură.

“Au început de astăzi lucrările pentru că va dura cu aproximativ trei zile mai mult amenajarea terenului decât data trecută. Vor fi trei tipuri de zgură, cu trei granulaţii diferite, la final terenul urmând să aibă o grosime de 10 centimetri. Fiecare strat va fi tasat, la bază urmând să existe o granulaţie mai mare, la mijloc una mai mică, iar la final va fi pus cel mai subţire strat. Terenul trebuie să fie gata până duminică, pentru că luni vor fi deja primele antrenamente. După Braşov, la Cluj va fi a doua oară în România când se va disputa un meci pe zgură într-o sală”, ne-a declarat directorul Sălii Polivalente, Ionuţ Rusu.

Pe această zgură, care va fi folosită, mai apoi, la amenajarea altor terenuri din ţară, România şi Germania vor lupta pentru menţinerea în Grupa Mondială de Fed Cup, meciurile fiind programate în weekend-ul 16-17 aprilie.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.