JSport.roJSport.ro

IMG_1280_1200x800Primii doi jucători din echipa de Cupa Davis a României, care va întâlni Spania săptămâna viitoare, Marius Copil şi Horia Tecău, au ajuns la Cluj-Napoca sâmbătă la prânz.

De o surpriză neplăcută a avut parte, însă, Copil la aterizarea pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu”, cel mai bine clasat jucător român în ierarhia ATP nereuşind să intre în posesia rachetelor. Teoretic, acestea trebuiau să „urce” cu el în avion de la Bucureşti, însă nici angajaţii aeroportului din Capitală şi nici cei de la Cluj nu ştiu nimic, deocamdată, de bagajele pierdute ale lui Copil, care a plecat la hotel fără rachete.

„Eu sunt optimist în privinţa meciului cu Spania, doar să-mi vină rachetele. Cred că e un avantaj hard-ul, mie îmi place foarte mult şi sper să joc bine, vin după câteva meciuri bune şi sper să aduc cel puţin un punct României. Cred că publicul ne va susţine la fel cum le-a susţinut pe fetele de la Fed Cup, de fiecare dată când am jucat la Cluj au venit oameni şi ne-au încurajat”, a declarat Copil, cu mai puţin de o săptămână rămasă până la primul meci de vineri.

Horia Tecău, în schimb, a spus că România porneşte cu şansa a doua împotriva Spaniei, însă acest lucru nu e considerat neapărat un dezavantaj.

„Presiunea mare este pe Spania, pentru că ar fi un eşec foarte mare pentru ei să piardă acest meci. Noi nu avem nimic de pierdut, ei sunt favoriţi, noi încercăm să ne pregătim bine şi să atingem o formă bună în weekend. Ne dorim victoria, dar ei sunt favoriţi, au jucători cu experienţă şi nu cred că ne-au desconsiderat prin faptul că Nadal şi Ferrer nu au venit. Nadal s-a accidentat, Ferrer a jucat multe meciuri în Cupa Davis, aşa că au venit cu următorii jucători clasaţi, deci au o echipă puternică”, a spus şi Tecău, românul de care, alături de Florin Mergea, se leagă cele mai mari speranţe ale fanilor la o victorie în meciul de dublu.

România-Spania va conta pentru turul II al Grupei I din zona Euro-Africană şi se va disputa în weekend-ul următor, la Sala Polivalentă din Cluj.

 

 

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.