JSport.roJSport.ro
foto: Facebook/Irina Begu
foto: Facebook/Irina Begu

Cu mai puţin de două săptămâni înainte să-şi reprezinta ţara la Cluj, în meciul României cu Germania din Fed Cup, Irina Begu, numărul trei din tabăra „tricolorelor”, este implicată, fără voia ei, într-un scandal rasist.

La meciul câştigat ieri în faţa franţuzoacei Caroline Garcia (44, WTA), în turneul pe zgură de la Charleston, Begu (34, WTA) ar fi fost numită „căţea de ţigancă” de către adversara ei, chiar în timpul partidei.

„Je vais reussir a perdre contre cette connasse de gitane, tu vas voir” (n.r.-Voi reuşi să pierd la această căţea de ţigancă, ai să vezi), ar fi spus Garcia pe teren, uitându-se către staff-ul ei. Vorbele ar fi fost captate de către microfoanele de fond, potrivit bolamarela.pt, care a preluat ştirea de pe tennisforum.com, acolo unde ea a fost ştearsă, între timp. Totul s-a întâmplat la scorul de 5-5, în setul al treilea, românca reuşind să se impună la tie-break şi să câştige meciul.

foto: skysports.com
foto: skysports.com

După acest episod, contul de Facebook al jucătoarei franceze a fost invadat de zeci de mesaje ale fanilor români, majoritatea greu de reprodus, Caroline Garcia (22 de ani) nefiind deloc “menajată” pe reţeaua de socializare.

Foarte probabil, Irina Begu va evolua la Cluj la finalul săptămânii viitoare în meciul cu Germania, din Fed Cup, a treia cel mai bine clasată jucătoare a României spunând încă de acum două luni că nu vrea să lipsească de la acest duel.

De altfel, la turneul american, Angelique Kerber, jucătoarea numărul 1 a Germaniei, este principala favorită la câştigarea competiţiei.

UPDATE

O comisie a WTA a analizat situaţia iscată de vorbele rasiste care ar fi fost aruncate de către Caroline Garcia în meciul cu Irina Begu, însă nu a fost găsită nicio dovadă în acest sens. Astfel, potrivit WTA, cazul este închis. “După investigaţii amănunţite, nu am găsit nicio dovadă care să susţină aceste acuzaţii- Cazul este închis”, a anunţat WTA, prin intermediul CEO-ului, Steve Simon.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.