JSport.roJSport.ro

IMG_2428_1200x800Florin Mergea şi Horia Tecău au obţinut o victorie importantă contra „dublului” spaniol Feliciano Lopez-Marc Lopez şi au adus primul punct României în confruntarea cu Spania, din turul II al Grupei I din zona Euro-Africană al Cupei Davis.

După aproximativ o oră de la terminarea meciului, cei doi jucători au recunoscut că sunt foarte fericiţi pentru acest succes şi au menţionat ajutorul de care au avut parte din tribune.

„Suntem fericiţi şi pentru că am avut un asemenea public la Cluj. Am făcut un meci bun, multe lucruri pe care le-am lucrat la antrenamente s-au văzut pe teren. Ne-am revenit după primul set, am avut încredere unul în altul şi am adus această victorie incredibilă”, au fost câteva dintre cuvintele lui Florin Mergea.

Partenerul său din teren a spus că cei doi se aşteptau la un meci bun tocmai datorită antrenamentelor făcute în această săptămână, Tecău explicând puţin şi din tactica pe care au avut-o astăzi.

„Ne aşteptam la un meci greu, ne aşteptam la un public minunat şi le-am avut pe amândouă. Pe de altă parte, ne aşteptam şi să jucăm bine, pentru că ne-am mişcat bine la antrenamente şi, în afară de câteva game-uri, în care am avut greşeli la serviciu şi la fileu, suntem mulţumiţi de joc. Planul nostru era să-l atacăm pe Marc atunci când acesta servea, să menţinem serviciul cu multe variaţii, să câştigăm puncte importante pe partea lui Feliciano, pentru că Marc avea un retur foarte bun. De asemenea, ne-am montat foarte bine când am pierdut seturile unu şi trei”, a spus şi Tecău.

De partea cealaltă, spaniolii au declarat că meciul s-a decis la câteva detalii, căpitanul nejucător, Conchita Martinez, recunoscând că perechea de la dublu era decisă încă de la începutul săptămânii.

„Dublul se schimba doar dacă Feliciano nu era apt şi pentru acest meci. Jocul putea fi câştigat de oricine şi s-a decis la câteva detalii. Legat de meciurile de mâine, l-am văzut ieri pe Marius, a servit incredibil, dar mâine va avea un meci diferit cu Roberto”, a spus Conchita Martinez.

Jocul dintre Copil şi Bautista va fi primul al zilei de duminică şi va începe la ora 13:00.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.