JSport.roJSport.ro
foto: Cosmina Măcicăşan

Simona Halep a adus României punctul de calificare în Grupa Mondială de Fed Cup, după 6-2, 6-1 cu Patty Schnyder (149, WTA).

Românca a fost surprinsă când a aflat că trebuie să joace împotriva elveţiencei de 39 de ani, Bacsinszky acuzând o accidentare în această dimineaţă.

Totuşi, Halep a primit încredere şi din partea antrenorului său, Darren Cahill, cel care ar putea asista anul viitor la un meci al României în Grupa Mondială.

“Am aflat cu 40 de minute înainte de meci, iar atunci mi-a scris şi Darren Cahill, era treaz şi mi-a spus cam ce trebuie să joc. Acel mesaj mi-a dat încredere. A fost greu la început, pentru că este şi stângace, nu a fost uşor, dar am încercat să fiu solidă şi să domin meciul. Ar putea veni Cahill la un meci în România, să nu credeţi că nu l-am invitat până acum, dar o să înţeleg dacă nu vine, pentru că e în timpul lui liber, cu familia. Ce mi-a scris în mesaj? Mi-a zis să joc aşa cum joc eu când o fac bine”, a spus, râzând, Simona Halep.

România va juca anul viitor în Grupa Mondială, competiţie pe care ITF vrea să o lărgească la 16 echipe.

“Acum să nu o mai mărească, dacă am ajuns aici”, a glumit Simona, care a redevenit apoi serioasă. “Cred că va fi mai bine, pentru că sunt multe care merităm să fim în Grupa Mondială. Ar fi culmea să jucăm iar acasă la anul, cred că ar fi a cincea oară la rând. Vreau să le mulţumesc suporterilor care au venit. Ce a făcut Clujul pentru noi de fiecare dată, dar mai ales ieri, a fost ceva deosebit şi e admirabil ce transmite fiecare om din tribune pe teren”, a mai spus Halep.

Scorul final al confruntării dintre România şi Elveţia a fost 3-1, după ce dublul Viktorija Golubic-Jil Belen Teichman a trecut cu 0-6, 6-0, 10-6 de Sorana Cîrstea-Mihaela Buzărnescu.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.