JSport.roJSport.ro
foto: getty images
foto: getty images

Spaniolii au făcut publice, ieri, numele celor patru jucători care vor înfrunta România, la Cluj, în turul II al Grupei I din zona Euro-Africană la Cupa Davis.

Cum absenţa lui Nadal era confirmată de mai mult timp, fanii tenisului din Ardeal sperau măcar să-l vadă pe David Ferrer, însă nici acest lucru nu se va întâmpla. Imediat au apărut voci care susţineau că spaniolii vin la Cluj cu echipa a doua, însă Roberto Bautista şi Feliciano Lopez, pe lângă locurile 15, respectiv 21 în clasamentul ATP, se mândresc şi cu performanţe notabile la cele trei turnee de Grand Slam din acest an.

Ba mai mult, „tricolorii” păreau mari favoriţi în întrecerea de dublu, acolo unde Horia Tecău şi Florin Mergea sunt cotaţi cu cele mai mari şanse la victorie din lotul României, însă spaniolii vin la Cluj cu doi jucători care au câştigat, acum o lună, titlul la Roland Garros. Perechea Feliciano Lopez/Marc Lopez i-a învins în finală pe celebrii fraţi Bryan, ce-i drept pe zgură, o suprafaţă mult mai lentă faţă de cea pe care o vor găsi ibericii în Sala Polivalentă din Cluj.

De menţionat că, în funcţie de rezultatele din prima zi, Spania ar putea să joace cu „dublul” Pablo Carreno/Marc Lopez, însă meciurile cele mai grele pentru „tricolori” rămân la simplu. Bautista şi Lopez au atins cel puţin faza turului trei la toate turneele de Grand Slam din acest an, în timp ce românii l-au avut doar pe Adrian Ungur la Roland Garros şi pe Marius Copil la Wimbledon, ambii eliminaţi în primul tur.

De precizat şi că la turneul care se desfăşoară în acest moment la Londra, spaniolii au avut 11 jucători în primul tur, faţă de doar unul cât a avut România.

Meciul de Cupa Davis dintre cele două ţări va avea loc în weekend-ul 15-17 iulie, la Sala Polivalentă din Cluj.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.