JSport.roJSport.ro
Noul antrenor a asistat din tribună la meciul U Cluj cu Unirea Dej. Foto arhivă (c) Silviu Cristea
Noul antrenor a asistat din tribună la meciul U Cluj cu Unirea Dej. Foto arhivă (c) Silviu Cristea

Sârbul Dragan Svetozarevic, noul antrenor al echipei de volei masculin al Universităţii Cluj, are performanţe impresionante ca jucător, reuşind de asemenea câteva succese şi ca antrenor.

Pregătit pe parcursul carierei de voleibalist de tehnicieni de top ca Zoran Gajić, campion olimpic şi vicecampion mondial cu naţionala fostei Iugoslavii şi Stelio De Rocco, cu care a mai lucrat la Constanţa, Svetozarevic speră să îmbunătăţească peformanţele echipei clujene.

Într-un interviu acordat pentru site-ul oficial al CS Universitatea Cluj antrenorul sârb dezvăluie motivul pentru care a ales să lucreze aici.

“Am ales să vin la Cluj datorită faptului că fiul meu joacă baschet aici. Am vrut să fiu cât mai aproape de el, iar cu această ocazie am acceptat oferta venită din partea echipei de volei masculin. E mai mult un schimb de experiență, voluntar, fără contract pe perioadă determinată. În cazul în care lucrurile merg bine putem lua în calcul și semnarea unui contract”, a declarat Svetozarevic.

La 43 de ani fostul voleibalist are o carieră impresionantă ca jucător: multiplu campion al Serbiei, cu Vojvodina Novi Sad, campion al Belgiei și Tunisiei. Ca antrenor a reuşit o promovare cu Djerdap Kladovo şi şi o clasare pe locul 2 în Super Liga din Serbia, în 2013, respectiv ocuparea poziţiei a 5-a la Campionatul Mondial al Cluburilor. În 2015 a pregătit selecţionata B a Iranului.

Noul antrenor al Universităţii Cluj speră că jocul echipei clujene va creşte:

“Cât timp am jucat volei, aproximativ 15 ani, am încercat să adun tot ce e mai bun de la fiecare antrenor. Am avut ocazia să lucrez cu unii dintre cei mai buni tehnicieni din lume, cum ar fi Zoran Gajić, campion olimpic, european și vicecampion mondial, sau Stelio De Rocco, cel cu care am lucrat la Constanța. Sper să le pot transmite jucătorilor Universității Cluj tot ceea ce am învățat de la acești antrenori. Vreau ca împreaună cu întreg staff-ul tehnic să îmbunătățim jocul echipei. Sper ca jocul băieților să crească de la meci la meci, iar asta să se vadă cât de curand și în clasament”, a declarat antrenorul.

Tehnicianul a asistat la meciul de sâmbăta trecută dintre Universitatea Cluj şi Unirea Dej, fiind plăcut impresionat de atmosfera din lot. El s-a întâlnit miercuri cu jucătorii şi este antrenorul oficial al echipei începând din 5 noiembrie.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.