JSport.roJSport.ro
Foto / CS U Cluj
Foto / CS U Cluj

Componenţii echipei „U” Ardaf care a dominat voleiul masculin din România la mijlocul anilor ’90 va reveni pe 22 mai în Sala „Horia Demian”, pentru un meci demonstatrativ, la 20 de ani de la cucerirea eventului.

Campioană naţională şi câştigătoare a Cupei României în 1996, din nou câştigătoare a Cupei României în 1997, participantă în Cupele Europene, formaţia susţinută de regretatul Mircea Nicorici (foto) va întâlni actuala echipă a Universităţii Cluj, care evoluează în Divizia A1, reuşind salvarea de la barajul pentru menţinerea în primul eşalon. Meciul va avea loc pe 22 mai de la ora 17, în Sala Sporturilor “Horia Demian”.

Mircea Nicorici. FOTO Arhivă Tiberiu Fărcaş
Mircea Nicorici. FOTO Arhivă Tiberiu Fărcaş

Supranumiţi „Dracii verzi”, componenţii „U” Ardaf vor fi prezenţi la meciul demonstrativ în următoarea formulă: Aurel Vlaicu, Alexandru Man, Ovidiu Pițigoi, Mircea Dudaș, Stelian Grozav, Robert Tvardochlib, Gabriel Mărginean, Viorel Oprea, Dan Togan, Iulian Stoian, Valentin Sanislav, Antonian Pandele – maseur și antrenorul Neculae Pop, care a devenit maestru emerit al sportului din anul 1980.

Gest caritabil pentru profesorul Adamescu

Evenimentul are și o latură caritabilă, echipa de volei ”U” Ardaf urmând să organizeze împreună cu prietenii o strângere de fonduri pentru achiziționarea unei tastaturi speciale pentru profesorul Adamescu Vasile, „cel mai iubit profesor de la Școala de Nevăzători din Cluj”, în prezent pensionar, rămas orb și surd încă de la vârsta de 2 ani.

Vasile Adamescu este prima persoană demutizată din România, la vârsta de 11 ani, în urma unei munci intense a specialiştilor, în frunte cu profesoara Florica Pop, de la Liceul pentru Nevăzători din Cluj. Această reuşită i-a permis tânărului de atunci să înveţe să scrie şi să citească, să studieze la gimnaziu, liceu şi ulterior facultate öi sü devinü profesorul la Liceul pentru Nevăzători din Cluj. În 2013, profesorul Adamescu a publicat o carte „Înfruntând viaţa”, în care povesteşte experienţele sale. Tastatura-cadou îi va fi oferită profesorului în  pauza meciului.

Evenimentul va include concursuri şi tombole cu premii surpriză.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.