JSport.roJSport.ro

img_1133_1024x683Echipa de volei masculin Universitatea Cluj a început cu stângul noul sezon, fiind eliminată, 1-3, din Cupa României, după un meci cu VCM Piatra Neamţ, disputat în deplasare.

Modul în care elevii lui Romeo Lotei au pierdut acest joc i-a deranjat foarte mult, însă, pe oficialii clubului clujean, care au ţinut să sublinieze inclusiv că meciul nu ar fi trebuit să înceapă. Prin vocea managerului Bogdan Ungureanu, ardelenii au acuzat şi prestaţia arbitrilor de la Piatra Neamţ, dar şi un mesaj pe care observatorul jocului, Mihai Ioanovici, l-ar fi adresat taberei ardelene la final.

„În primul rând, observatorul a venit cu tema făcută şi a pornit meciul chiar dacă nu exista asistenţă medicală şi firmă de pază în sală, iar asta se poate demonstra prin înregistrările video, pentru că am filmat tot meciul. Apoi, ni s-au furat minim şapte puncte pe set. S-au făcut nişte greşeli mari de arbitraj, inclusiv aceea că mi l-au fluierat pe centru pentru că ar fi atacat din linia a doua, în condiţiile în care centrul meu nici nu ştie ce să facă în linia a doua, nu a jucat în viaţa lui acolo. În plus, la Piatra Neamţ primesc delegare de la Iaşi, iar la Cluj primesc tot de la Constanţa, Bucureşti sau Galaţi, ca să plătesc şi transportul, iar ei să-şi ia măsurile pe care le iau. Bai mai mult, la finalul meciului observatorul a venit la mine şi mi-a zis să nu fim supăraţi că am fost furaţi de arbitri, pentru că am o echipă competitivă cu care o să fac o figură frumoasă în campionat. Nu facem nicio contestaţie pentru că oricum nu ni se răspunde. Am făcut o contestaţie în 6 ianuarie şi încă aşteptăm răspunsul de la Comisia de Disciplină. Oricum, sunt de doi ani şi jumătate în volei şi nu am auzit ca un arbitru să fie suspendat. Acea comisie nu ia nicio măsură în legătură cu nimic”, ne-a declarat, extrem de supărat, managerul grupării clujene.

Acesta era nemulţumit şi pentru faptul că acelaşi observator le-a transmis, înaintea jocului, că partida e în pericol să nu se dispute tocmai din cauza echipei clujene, care nu ar fi avut la ea foaia cu lotul de jucători, în condiţiile în care regulamentul s-a schimbat în vară.

„A venit o circulară la cluburi înainte de acest sezon, prin care ele trebuie să pună la dispoziţie imprimantă, internet şi laptop pentru a fi scoasă, în format electronic, foaia de joc, lucru care nu s-a întâmplat la Piatra Neamţ, nu exista niciuna din cele trei. Iar observatorul îmi face mie scandal că de ce nu am venit cu ea listată de la Cluj şi nu a vrut să pornească meciul din această cauză. Nu exista asistenţă medicală şi pază la sală, dar meciul nu se putea disputa pentru că nu aveam noi foaia listată de la Cluj, nu pentru că Piatra Neamţ nu avea imprimantă. Dacă am ajuns la nivelul ăsta… Păi eu fac deplasarea cu 15-16 sportivi, iar la antrenamentul oficial mi se poate accidenta cineva, eu nu pot să vin cu foaia listată de la Cluj că poate fac o schimbare. La Piatra Neamţ întotdeauna trebuie să fie câte ceva”, a mai spus Bogdan Ungureanu.

Universitatea Cluj speră să uite cât mai repede experienţele neplăcute din Moldova şi să se concentreze pe startul Diviziei A1, care va avea loc în acest weekend. Clujenii vor avea meci pe terenul Unirii Dej, sâmbătă, obiectivul Universităţii în noua ediţie de campionat fiind o clasare mai bună decât anul trecut, atunci când au terminat pe poziţia a noua.

„Obiectivul a fost 7-8 anul trecut, adică să prindem play-off-ul, dar în acest an, cum primele şase merg în play-off, nu ne mai putem propune să prindem play-off-ul pentru că sunt acolo 4-5 echipe cu bugete mai mari decât al nostru. Dar ne dorim un loc superior celui de anul trecut şi cred că valoare avem, pentru că l-am adus pe Borota, plus un ridicător din Ucraina. Încerc să atrag şi nişte sponsori, după doi ani cineva s-a uitat şi la noi acum, dar cine vede mizeria asta mă mai ajută? Dacă vine cineva la două meciuri, nu mă mai ajută şi îşi bagă piciorul”, a concluzionat oficialul lui „U” Cluj.

„Studenţii” vor juca în deplasare primele două meciuri ale sezonului, abia în etapa a treia, pe 22 octombrie, Universitatea având primul joc pe teren propriu, cu CSM Bucureşti.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.