JSport.roJSport.ro

volei masculin clujVoleibaliştii Universităţii Cluj s-au salvat de la retrogradare, după ce şi-au asigurat locul 9 în clasamentul Diviziei A1 de volei masculin, iar echipa pe care urma să o întâlnească în play-out, CVM Tomis Constanţa s-a retras din campionat. Formaţiile care puteau încurca socotelile clujenilor, Dinamo şi Unic Piatra-Neamţ nu au obţinut rezultatele pe care le-au scontat, astfel că Clujul rămâne în primul eşalon fără a mai intra în play-out.

Echipa clujeană a aşteptat cu emoţii ultima etapă a Diviziei A1, iar conducerea şi-a exprimat public temeri vizavi de rezultate suprinzătoare care au apărut pe final de campionat şi care s-ar fi putut prelungi în ultima etapă.

Din fericire pentru ei temerile că Dinamo şi Piatra-Neamţ ar produce surprize în ultima etapă la Ploieşti şi Zalău le-au alungate: Dinamo Bucureşti a pierdut cu 3-1 la Ploieşti, iar Piatra-Neamţ a încasat un 3-0 categoric la Zalău.

Clujul avea asigurate 3 puncte la masa verede în etapa finală, campioana CVM Tomis Constanţa retrăgându-se din campionat.

Au terminat pe locul 9

În urma acestor rezultate Clujul a urcat de pe penultima poziţie pe locul 9 iar meciiul din play-out cu Tomis Constanţa nu va mai avea loc astfel că echipa de la poalele Feleacului este singura care a încheiat campionatul, asigurându-şi locul în Divizia A1. Locul 1 a fost adjudecat de SCM U Craiova, însă urmează play-off-ul locurilor 1-8 care va decide echipa campioană şi formaţiile calificate în Cupele Europene. În play-out se vor întâlni Dinamo şi Piatra-Neamţ, formaţia nemţeană, mai bine clasată beneficiind de un joc în plus pe teren propriu, dacă se ajunge la meciul decisiv.

Campionat greu

IMG_2761_1024x683„A fost un campionat foarte greu, probabil unul din cele mai dificile din ultimii ani, dar am reuşit şi dacă eram şi mai atenţi putea ieşi şi mai bine. Suntem fericiţi şi ne gândim deja la planuri pentru sezonul care urmează. Mai avem meciurile din Final Four-ul Cupei României, dar suntem relaxaţi, nu avem presiune, iar când ai o astfel de stare orice se poate întâmpla. Ne jucăm şansa noastră în Cupă, nu se ştie niciodată”, a declarat pentru cjsport.ro Bogdan Ungureanu, managerul echipei. El a ţinut să mulţumească Zalăului şi Ploieştiului pentru fair-play-ul de care au dat dovadă.

Amintim, Universitatea Cluj s-a calificat şi în semifinalele Cupei României, după ce învins în prima fază CSM Bucureşti, iar în cea de-a doua a beneficiat de retragerea CVM Tomis Constanţa. Turneul Final Four va avea loc între 8-10 aprilie la Piatra-Neamţ. Clujul se va confrunta cu Explorări Baia-Mare, iar Arcada Galaţi va da piept cu ACS Volei Municipal Zalău.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.