Someşul Dej este noua campioană a Ligii a IV-a. Formaţia lui Gheorghe Barbu a câştigat cu 2-1 returul cu Victoria Cluj, după ce a pierdut prima manşă.

Daniel Popa, cu un gol în minutul 90, a fost eroul oaspeţilor, care au încheiat campionatul cu un punct peste Victoria Cluj.

Cum succesul era singura variantă de a mai spera la Liga a III-a, Someşul a început tare la baza “Ardealul”. Dejenii au primit penalty în minutul 2, dar execuţia lui Dobrea a fost respinsă de Tiut. Imediat, gazdele au profitat, iar Nistor a înscris cu o lovitură de cap dintr-un corner. Până la pauză, Vasile Pop şi Lamah au ratat două ocazii uriaşe de a face 2-0, iar Victoria părea că şi-a revenit după debutul slab de meci.

În partea secundă, însă, dejenii au fost mult mai atenţi şi mai determinaţi în joc. Au avut şi un dram de noroc la şutul deviat al lui Colţa din minutul 65, atunci când oaspeţii au egalat. Ultima parte a jocului a fost extrem de tensionată, iar după ce gazdele au cerut fără succes un penalty, fază la care, ulterior, Vasile Pop a avut şi o şansă mare de a face 2-1, spiritele s-au aprins şi pe cele două bănci tehnice.

Călin Moldovan a protestat şi a fost eliminat, iar cei doi antrenori au avut un schimb dur de replici. În minutul 90, nou intratul Daniel Popa a marcat pentru Someşul cu o lovitură de cap şi a întors soarta câştigătoarei Ligii a IV-a. Deşi au atacat şi cu Tiut pe final, clujenii nu au mai înscris şi au pierdut un meci care i-a surprins pe mulţi, mai ales după evoluţia din jocul tur. Someşul mai putea marca o dată pe contraatac, dar şutul lui Bogdan Paul a lovit bara.

“Ştiam că o să fie un alt meci. Era ultima şansă pentru ei, iar noi am început foarte prost. Dar, pe fondul unui joc slab, am avut două ocazii mari de a închide meciul. Au fost multe greşeli individuale şi adversarul a meritat victoria. Am luat 2 goluri pe nişte greşeli de copii şi juniori. S-a schimbat atitudinea faţă de meciul tur, deşi am încercat să îi ţin în priză. E şi vina mea că nu am reuşit. Nu vreau să găsesc scuze, Someşul a fost mai bună, dar şi noi puteam să ne calificăm. Am avut şi un penalty pe care arbitrul a refuzat să ni-l acorde. A fost prima mea eliminare şi îmi cer scuze faţă de Gică Barbu, poate am exagerat şi eu şi nu trebuia. Am fost colegi, mi-a fost şi antrenor, acum sper să mă ierte”, a declarat antrenorul Victoriei, Călin Moldovan.

“Noi ne-am schimbat atitudinea. Am început foarte bine, am avut 11 metri, am ratat, dar apoi am luat gol dintr-o nimereală. Au avut două şanse să închidă meciul, am avut şi noi, dar cum noi am fost morţi în tur, acum cred că ei au căzut total pe final. Nu puteam fi supărat nici dacă se termina egal. Dar i-am avut acum şi pe Popa şi pe Sergiu Costin, care nu au fost data trecută. Despre acel incident, Călin m-a jignit, i-am mai zis şi eu, dar nu l-am jignit, dar pe Călin l-am avut elev şi cred că trebuia să se controleze mai mult, dar fiind tânăr şi exuberant… Oricum, la final ne-am împăcat şi nu am avut nicio problemă”, a fost şi declaraţia lui Gheorghe Barbu despre acest meci.

Someşul Dej va juca acum un baraj în trei pentru promovarea cu Club Atletic Oradea şi reprezentanta judeţului Satu Mare. Mai jos puteţi vedea ultimele minute ale meciului de la baza “Ardealul”, inclusiv golul decisiv al lui Daniel Popa. De altfel, jucătorul de 20 de ani al dejenilor a fost “aruncat” în aer la final de către colegii săi.

Victoria Cluj

Tiut
Manu
Nistor
German
Kelemen
Petruş Al.
Petruş Cl.
Porumb
Lamah
Hîmpea
Pop V.

A mai intrat: Dîrjan P. Antrenor: Călin Moldovan

Someşul Dej

Sabo
Plăian
Toma
Costin Sg.
Podină
Rebus
Rus S.
Dobrea
Hetea
Bogdan P.
Colţa

Au mai intrat: Trif, Petrean, Budăcan, Boerean, Popa. Antrenor: Gheorghe Barbu

Publicată de CjSport.ro pe Duminică, 26 iulie 2020

 

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte